термо бельо evizabg

Време е да се затоплим! Избор на термо бельо за подарък

172 0

Термо бельо като подарък за мъж

Когато избирате подаръци за мъже за рожден ден или Нова година, помислете за факта, че силната половина от човечеството също иска да изглежда красива през зимата, без да облича сто дрехи. Проблемът с изолацията става особено актуален за ловци, риболовци, спортисти и любители на зимните излети. За тях мразът, който хваща носа, е особено суров и безмилостен. За да могат нашите мъже да се чувстват топло и комфортно в снежните простори, но в същото време да запазят усещането за лекота, просто трябва да им бъде представен комплект висококачествено термо бельо. Тъй като термобельото принадлежи към категорията високотехнологично облекло, за да направите правилния избор, трябва да разберете неговите характеристики.

Видове и функции на термо бельо предлагани в онлайн магазин evizabg.com

Технологичното и доста тънко термо бельо, което не се забелязва под дрехите, се произвежда под формата на панталони и горнище – блузи поло и тениски с къси или дълги ръкави. Можете да вземете термо бельо като подарък за мъж за рождения му ден или Коледа:

за активно занимание с всички видове зимни спортове, включително и екстремни;

за ежедневно носене в студено време;

за зимен риболов, лов и дълги разходки.

Всеки от видовете термокомплекти по различен начин изпълнява две основни функции – запазване на топлината и отстраняване на влагата от кожата. За това е отговорен материалът, от който са ушити. Има сложен състав, включващ определен процент синтетични влакна (етикетът може да показва „полиестер“, „полипропилен“, „термолит“, „ликра“), памук или вълна (в повечето топ модели е висококачествен меринос вълна).

Избор на най-добрия вариант за подарък

Термобельото позволява на спортиста да не замръзва по време на физическа активност. При тежки физически натоварвания тялото произвежда много топлина и пот. Правилно, с грижа и любов, избраното бельо ще запази генерираната топлина и ще отстрани влагата от кожата, поради което телесната температура пада много бързо при слана. Ето защо спортното термо бельо е изработено от плат с висок процент меки и еластични изкуствени влакна, способни бързо да отстраняват влагата, и по-малко количество естествен памук и/или вълна. Когато избирате подарък за любимия си, имайте предвид, че такова бельо трябва да седи достатъчно плътно, но не прилепващо и да не ограничава движенията.

Ежедневното носене на бельо включва ниска физическа активност. В същото време тялото произвежда не толкова много топлина, а необходимостта от отстраняване на влагата практически не възниква. Материята за такова термо бельо е по-лека, по-мека, по-еластична и гладка. В състава си синтетиката е много по-малко от вълната, която има отлични свойства за запазване на топлината, което означава, че топлината и комфортът ще бъдат осигурени при всяка слана. Когато избирате, обърнете внимание на цвета на термобельото – той трябва да отговаря на основната цветова схема на мъжките пуловери, ризи и пуловери.

Любителите на зимния лов и подледния риболов изпитват особено трудности в мразовитите дни. За тях се произвежда специално термо бельо, което задържа топлината поради високата степен на пропускливост на въздуха. Най-добрите производители (например немската компания Norveg) произвеждат специална серия двуслойно бельо. Вътре (директно до тялото) има слой мериносова вълна, която задържа топлината, а отвън има синтетично влакно, наречено Thermolite, което премахва влагата от тялото. Топлината в такова бельо ще бъде дори в най-влажното и студено време.

Задължителни характеристики на термо бельото са неговата специална кройка и липса на шевове. Разбира се, във всеки модел те присъстват и е невъзможно да не ги забележите с очите си. Но тактилно, върху човешкото тяло или в контакт с пръсти по време на избора на комплект, шевовете ще бъдат незабележими. Това е важна характеристика на термо бельото. Меките еластични шевове не притискат кръвоносните съдове и не пречат на притока на кръв, за да не нарушават нормалния топлообмен в тялото. Такова бельо е чудесен подарък за юбилей на възрастен мъж. Буквално ще се почувстват като втора кожа за тях.

Важна забележка: специални грижи за технологичното бельо

Поради наличието на изкуствени влакна в състава, термо бельото интензивно абсорбира телесните миризми. Затова трябва да се сменя доста често и да се мие правилно. Високотехнологичните тъкани могат да загубят своите уникални характеристики поради грешен цикъл на пране, тъй като високите температури и значителното триене могат лесно да повредят меките, еластични тъкани.

Related Post

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *