Blog

ноември 15, 2021

Диапазон на работната температура

Професионален термохигрометър купи он лайн Microsyst

Като всяко друго устройство, калибрирания хигрометърът е чувствителен към температурата на околната среда. Конвенционалните хигрометри могат да работят при температури в диапазона от -15° до 70°C. Те могат да се използват и за измервания в помещения с отрицателни температури, като складове.
За вана е необходимо да се вземе с температурен праг от най-малко 120 ° C. Същите тези хигрометри не са в състояние да работят при отрицателни температури.

С какви допълнителни функции може да бъде оборудван хигрометър?
Най-добрият вътрешен хигрометър за апартамент може да покаже не само влажност, но и други важни характеристики. Устройството може да бъде оборудвано със следните функции:

Термометър. Удобно е, когато можете да видите не само влажността на въздуха но и температурата, защото често тези показатели са тясно свързани. Повечето механични парни хигрометри са оборудвани с термометри за показване на температурата в парната баня или съблекалнята.


Барометър. Показва нивото на атмосферното налягане. Основно електронните устройства са оборудвани с барометър.


Часовниците могат да имат както механични, така и електронни модели.
Аларма. С него са оборудвани само електронни модели.


Запазване на показанията. Някои устройства позволяват да се съхраняват множество показания в паметта. По този начин можете да сравните промяната на влажността в помещението през цялата седмица и ако влажността е недостатъчна, закупете овлажнител.


Измерване на точката на оросяване. Точката на оросяване е температурата, при която влагата във въздуха започва да кондензира в роса. Колкото по-висока е относителната влажност, толкова по-висока е точката на оросяване и по-близо до действителната температура. При точка на оросяване от 13 ° – 17 ° човек се чувства добре, но с показатели по-високи или по-ниски, не много. Следователно този индикатор по същество дава да се разбере дали човек ще се чувства удобно в стаята.

Новини , ,
About tediemorumi

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.