Blog

септември 4, 2022

Избор на осветително тяло за опънати тавани през 2022 г

осветително тяло за таван | shop.polarislighting.bg

Опънатите тавани отдавна се използват, но все още повдигат много въпроси – и може би основният: каква лампа е най-подходяща за такова покритие? В крайна сметка осветлението трябва да бъде не само красиво, светло и икономично, но и безопасно за PVC фолио и удобно фиксирано върху мека и подвижна „основа“. Затова не трябва да купувате първите налични модели! И за да ви улесним, събрахме ключови съвети как да изберете осветително тяло за опънати тавани.

купи осветление за таван от Поларис

Основните видове тела за опънати тавани

Накратко, с този тип таван можете да използвате почти всяка опция за осветление. Въпреки това, всеки тип лампа в тази ситуация има свои собствени нюанси.

Комбинирано осветление за опънат таван

Полилеи и висящи конструкции. Традиционен полилей и други окачени осветителни тела са най-подходящи за структура на опън. Всъщност в тях лампите се отделят от тавана с 30-50 см, поради което рискът от нагряване, което може да повреди филма или тъканта (покритието е направено от тях), е минимален. Все пак трябва да внимавате.

осветително тяло за таван | shop.polarislighting.bg

Оптималният избор на осветително тяло за опънат таван е с абажури, насочени надолу или встрани. Така има по-малък риск PVC да пожълтее и да се напука от ярка светлина. И още нещо: ако таванът ви е лъскав, обърнете внимание на дизайна на полилея от „горната“ страна – защото той, отразен като в огледало, ще бъде идеално видим за вас

Универсални прожектори

Класика на жанра за опънат таван е прожектор. Този източник на светлина се монтира лесно в плат, филм, има минимално тегло и размер и идеално се вписва в „ниски“ интериори. Плюс това, с помощта на такива устройства можете ефективно да зонирате стая – отлично решение за осветление на голяма всекидневна, например. Прожекторите са разнообразни: вградени наравно с тавана и горни, стационарни и с регулируема посока на светлината (т.нар. спотове). Но трябва да намалите вероятността от прегряване.

осветително тяло за таван | shop.polarislighting.bg

Осветителните тела за таван трябва да имат определен тип лампи (повече за това по-долу) и термични пръстени, които намаляват преноса на топлина между устройството и материала на тавана.

Модерно осветление , , ,
About tediemorumi
One Comment
  1. Лампите за таван

    Лампите за таван са онзи елемент от осветлението на всяко едно помещение, което дава основния източник на светлина. При изборът им е нужно да предвидите не малко неща, за които повече хора не си дават сметка.

    Именно за това, за да направите подходящия избор на лампи за таван, е добре да се обърнете към интериорен дизайнер, който да изготви проект, изцяло съобразен с функционалността на стаята.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.