ОТКАЗВАНЕ НА ПРАТКА В МОМЕНТА НА ДОСТАВКАТА Й ЗАРАДИ НЕСЪОТВЕТСТВИЯ

Вие, както всеки друг наш клиент, имате право на преглед на пратките Ви преди да ги приемете.
Това означава, че имате и правото и възможността да откажете получаването на поръчана от вас пратка в случай, че в момента на доставката установите, че:
  • Доставената стока явно не съответства на поръчаната от вас.
  • Стоката или нейната опаковка са повредени при транспортирането й, което е удостоверено при доставката с подписан от вас и куриера Протокол за увредена стока.
  • Поръчаната стока не е била доставена в рамките на изрично уговорен срок или, ако няма такъв, не е била доставена в рамките на 14 календарни дни, считано от датата на и-мейла за потвърждение на поръчките с плащане с Наложен платеж, чрез виртуален термина www.transcard.bg и считано от датата на постъпването на плащането по банковата ни сметка за поръчки с плащане с банков трансфер.
В тези три случаи ние се задължаваме да възстановим по сметката ви стойността на покупката ви, или да я добавим към вашият Електронен портфейл, включително и разходите ви за доставката й, ако има такива. В случай, че сте отказали пратка с Наложен платеж, който не сте заплатили отказвайки я, няма сума, която да ви дължим.
Моля, обърнете обаче внимание, че не можете да откажете получаването, по каквато и да било причина, само на част от ваша пратка. В случай, че установите частично увреждане или несъответствие между поръчаното от вас и доставеното от нас, трябва да изберете между това да откажете да приемете цялата пратка или да я приемете изцяло (и заплатите изцяло, ако сте я поръчали с Наложен платеж). В случай, че изберете второто, трябва да се свържете с нас за да ни кажете какво желаете да направим за наша сметка с несъответстващата стока : да ни я върнете и ние да ви върнем парите или да ни я върнете, а ние да ви доставим поръчаното от вас.

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ ЗАРАДИ НЕСЪОТВЕТСТВИЯ СЛЕД ПРИЕМАНЕТО НА ПРАТКА

В случай, че установите несъответствия след получаването и заплащането на ваша пратка, имате право да поискате връщането й и възстановяване изцяло на платената от вас цена, когато:
 • Цената, която сте платили не съответства на дължимата цена съгласно и-мейла за потвърждение на вашата поръчка.
 • Когато откриете несъответствие между поръчана и доставена стока, което не сте могли да установите в момента на доставката. В такъв случай ние се ангажираме да подменим несъответстващата стока в срок до два работни дни, считано от момента, в който сте се свързали с нас и сте направили рекламацията.
При гореизброените два случая разходите за връщането на стоката са за наша сметка. 

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ ПО ЧЛ. 50 ОТ ЗЗП БЕЗ НЕСЪОТВЕТСТВИЯ НА ПРАТКАТА

Освен в случаите, изброени по-нагоре и при които има някакви несответствия в поръчките ви, цените им и сроковете им на доставка, по силата на член 50 от Закона за защита на потребителите, имате право да ни върнете – ЗА ВАША СМЕТКА – всяка закупена от магазина ни стока в 14 дневен срок от получаването й без да дължите обяснение за връщането:
 • Ако ни върнете закупеното в оригиналната му опаковка, след като просто сте го прегледали за да проверите изправността и характеристиките му, ние сме длъжни да ви възстановим – в 14 дневен срок след като сте ни върнали стоките – платеното от вас за тях в пълен размер.
 • Ако ни върнете закупеното без оригиналната му опаковка и след като сте го използвали по начин, различен от описания по-нагоре, ние ви дължим връщане само на част от цената, която сте ни заплатили и сме длъжни да ви я възстановим в 14 дневен срок след като сте ни върнали стоките и сте се съгласили на предложената от нас намалена цена.
Разходите по връщането на стоките в тези два случая са за ваша сметка.
Във всички случаи  с изключение на този, при който откажете да приемете пратка с Наложен платеж, вие трябва да ни информирате за желанието ви да ни върнете стоки и да получите възстановяване на суми.
Можете да направите това като ни пишете на plitkite@abv.bg, като ни се обадите на +359887117838 или, което е най-лесно, да попълните стандартния Формуляр за връщане, който можете да намерите по следния начин
 • Ако сте регистриран и влязъл в профила си потребител, в секцията „Моите поръчки“ във вашия профил, до всяка ваша поръчка има бутон, което ви позволява лесно и бързо да попълните всичко, което ни е необходимо, за да ви върнем дължимото.
 • Ако не сте регистриран потребител (поръчали сте като Гост) или сте регистриран потребител, който не желае да влезе в профила си, в секцията Доставки (винаги в най-горната част на сайта в близост до Количката) можете да видите всички ваши поръчки, като до всяка от тях има бутон, което ви позволява лесно и бързо да попълните всичко, което ни е необходимо, за да ви върнем дължимото.