Често задави въпроси

1. Какъв файлов формат трябва да използвам, при подаване на моите файлове за печат?

PDF (Portable Document Format) е най-разпространеният и предпочитан файлов формат за подаване на файлове за печат. С инсталирането на PDF драйвер за печат на вашия компютър, почти всяка програма може да генерира PDF файл, подходящ за печат. Но можете да използвате и едно от следните разширения: .ai, .psd, .eps, .tiff, .cdr.


2. Защо отпечатаните на лазерна машина цветове не изглеждат такива, каквито са на екрана ми?

Накратко, принтери и монитори произвеждат цветове по различни начини.

Мониторите използват цветови модел RGB (червено, зелено, синьо), който обикновено поддържа по-широк спектър от цветове. Дигиталните/Лазерните принтери използват т.нар CMYK (циан, магента, жълт, черен) модел.


3. Нямам лого във векторен формат, имам го само в .jpg?

За да се отпечата качествено Вашето лого, трябва да е във векорен формат. Ние можем да векторизираме Вашето лого, но ще отнеме време (до 3 работни дни) и ще Ви струва определена сума пари. Така векторизираното лого обаче си остава за винаги Ваше и може да се използва винаги и във всяка печатница/рекламна агенция.


4. В предишната рекламна агенция изготвянето на лого беше безплатно!?

Поради тази причина го имате само в .jpg. Ние изготвяме по няколко проекта за лого, финализираме един от тях, избран от клиента и ВИНАГИ го предоставяме като работен файл на възложителя, който е и негов собственик разбира се.


5. Снимките, които съм използвал/а са малки или с лошо качество?

За да се отпечата дадена снимка с високо качество, нейната резолюция трябва да е приблизително 300dpi. Избягвайте снимки и графики, изтеглени от интернет. Често те са с ниска резолюция, обикновено 72dpi или 96dpi. Не се колебайте да попитате нашите колеги – те ще Ви дадат компетентен и своевременен съвет.


6. Как може да се избегне назъбването по контурите на текст при печат?

Назъбването на контура на текстове при печат се получава тогава, когато текстът е подготвен за печат в продукт за растерна обработка каквато е Adobe Photoshop (и не е избрана правилната настройка). Най-добре е да се използва векторна програма, каквито са Corel Draw или Adobe Illustrator, и текста да се конвертира в криви. 


7. Какво става след като направя поръчка?

След направата на поръчка в нашият интернет магазин, Вие ще бъдете уведомени посредством и-мейл. В него ще откриете всички детайли относно направената от Вас заявка. След плащането, ако всички данни са попълнени коректно, ние ще изработим и изпратим избраният от Вас артикул.


8. Качествени ли са продуктите, които предлагате?

Отговорът ни е ДА! Селекцията от продукти, които предлагаме е изградена от утвърдени фирми, доказали предимствата и качествата на техните продукти в цял сват. Умишлено не предлагаме продукти със съмнителен или некачествен произход, тъй като не желаем да експериментираме, както с нашата репутация, така и с времето и доверието на нашите клиенти. Материалите, суровините и машините, които използваме, гарантират високо качество на артикул отпечатан/гравиран/изработен от нас.