Ирина Нешева е родена на 28 януари 1968 г. в гр. Пловдив. Семейна, с две деца.

През 1987г. завършва средното си образование в Техникум по хранително-вкусова промишленост - гр. Пловдив със специалност "техник на машини и апарати" в Хранително вкусовата промишленост. В същата година кандидатства и е приета във ВИФ „ Георги Димитров”.
Висшето и образование се основава на 4 годишно обучение в НСА „ Васил Левски” - Бакалавър и Магистър до 1991г., като придобива квалификации „Педагог по ФК” и „Треньор по спортна гимнастика” с отличен успех.

По време на следването си придобива и следните квалификации:

- Треньор по „хата - йога”;
- Инструктор и съдия по „аеробика”;
- Съдия по „спортна гимнастика”;
- „ Западен (класически) масаж”;
-„Източен (китайски) масаж” - зонотерапия, акупресура, аурикулотерапия, лазеротерапия.


Педагогическа дейност

Преподавател в катедра „Гимнастика” при Национална спортна академия - София, назначена с конкурс през 1999 г. Преподава гимнастика. През периода 1995 - 1999 г. работи като организатор и преподавател по аеробика в Департамента по спорт към СУ ”Св. Кл. Охридски”. Извършва и треньорска дейност с представителния отбор по аеробика в СУ. Отборът има дългогодишна водеща класация измежду всички висши учебни заведения, участвали във вузовските първенства по аеробика. Участва в семинари и съдийски курсове. Съдия по спортна аеробика. През 1999г. с конкурс е назначена като асистент по гимнастика към катедра Гимнастика в НСА.  Организира и подготвя мажоретен състав към НСА.

Спортна дейност

През периода 1975 - 1983г. тренира спортна гимнастика и учи в спортното училище „ Васил Левски „ - гр. Пловдив. Има участия в Републикански първенства и международни турнири. Покрива разрядите КМС и МС.
През годините на следването си е участвала на всички първенства по спортна гимнастика.

Треньорска дейност

В периода 1991 - 1995 г. работи като треньор по гимнастика в ЦСКА. Участва в селекцията и подбора на деца за спортна гимнастика, както на семинари и съдийски курсове. Съдия по спортна гимнастика.

Дейности в други организации
Член на управителният съвет на Българска Baton twirling федерация и мажоретки.


Научни интереси

Теоретични и методологични проблеми на спортната, музикално- ритмичната, адаптираната, оздравителната и гимнастика за жени с нормална бременност. Участва в научни, национални и с международно участие конференции и конгреси, в семинари и съдийски курсове по гимнастика. Участник в V международен научен конгрес „Спорт, стрес, адаптация”.

Публикации, учебници, ръководства

Автор на около 30 научно-методически статии,  съавтор на методико-практически ръководства по основна и спортна гимнастика - жени за всички курсове и форми на обучение. Съавтор на ръководство по специалност - гимнастика /жени/. Автор на книга с популярен характер - „ Гимнастика за бременната, майката, бебето и детето”- изд. 2006 г.
ИРИНА НЕШЕВА
ДОРОТЕЯ ПАНТЕЛЕЕВА
КОНТАКТИ
АВТОБИОГРАФИЯ
ПУБЛИКАЦИИ
БАЗА
ПРОГРАМА
НАЧАЛО
Всички права запазени
Дизайн и поддръжка: GDM ART Creative
Гимнастика за бременни
www.nesheva.eu
ДОРОТЕЯ ПАНТЕЛЕЕВА
Национална спортна академия
Българска федерация гимнастика
Министерство на физическото възпитание и спорта
Родилница
Детето инфо - за Вас родители
Козметика и Хранителни добавки - немско качество ( DSC София - PM international)
Green Master - турмалинова серия /
За контакти: Екатерина Томова - 0893396304 и 0887612875
НАШИ ПАРТНЬОРИ