Професионален термохигрометър купи он лайн Microsyst

Диапазон на работната температура

127 0

Професионален термохигрометър купи он лайн Microsyst

Като всяко друго устройство, калибрирания хигрометърът е чувствителен към температурата на околната среда. Конвенционалните хигрометри могат да работят при температури в диапазона от -15° до 70°C. Те могат да се използват и за измервания в помещения с отрицателни температури, като складове.
За вана е необходимо да се вземе с температурен праг от най-малко 120 ° C. Същите тези хигрометри не са в състояние да работят при отрицателни температури.

С какви допълнителни функции може да бъде оборудван хигрометър?
Най-добрият вътрешен хигрометър за апартамент може да покаже не само влажност, но и други важни характеристики. Устройството може да бъде оборудвано със следните функции:

Термометър. Удобно е, когато можете да видите не само влажността на въздуха но и температурата, защото често тези показатели са тясно свързани. Повечето механични парни хигрометри са оборудвани с термометри за показване на температурата в парната баня или съблекалнята.


Барометър. Показва нивото на атмосферното налягане. Основно електронните устройства са оборудвани с барометър.


Часовниците могат да имат както механични, така и електронни модели.
Аларма. С него са оборудвани само електронни модели.


Запазване на показанията. Някои устройства позволяват да се съхраняват множество показания в паметта. По този начин можете да сравните промяната на влажността в помещението през цялата седмица и ако влажността е недостатъчна, закупете овлажнител.


Измерване на точката на оросяване. Точката на оросяване е температурата, при която влагата във въздуха започва да кондензира в роса. Колкото по-висока е относителната влажност, толкова по-висока е точката на оросяване и по-близо до действителната температура. При точка на оросяване от 13 ° – 17 ° човек се чувства добре, но с показатели по-високи или по-ниски, не много. Следователно този индикатор по същество дава да се разбере дали човек ще се чувства удобно в стаята.

Related Post

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *