Seo оптимизация оналйн магазин sunny7eood.eu

SEO за електронна търговия. Kак да подобрите позиционирането на своя онлайн магазин

239 0

Ако имате уебсайт за електронна търговия, искате да правите продажби. За да направите това, трябва да се класирате по-високо в Google. Има разлики, когато става въпрос за позициониране на онлайн магазин за електронната търговия в сравнение с всеки друг вид уебсайт. През последните години и поради кризата в общественото здравеопазване, причинена от COVID-19, много физически заведения направиха скок към онлайн пространството, така че броят на бизнесите за електронна търговия се увеличи. Това може да ви засегне по два начина: Ако имате бизнес за електронна търговия, ще имате повече конкуренция и трябва да работите по-задълбочено върху SEO на вашия онлайн магазин. Ако работите в SEO, ще има по-голямо търсене на професионалисти, специализирани в електронната търговия, така че е във ваш интерес да подобрите уменията си.

Е, основната разлика е целта на бизнеса за електронна търговия, която е да прави продажби, което прави определени конфигурации и аспекти по-подходящи от други, когато става въпрос за получаване на повече трафик и привличане на правилните потребители. Със SEO за електронна търговия не е нужно просто да привличате трафик: трябва да привличате клиенти, тоест потребители, които купуват. Поради тази причина вашият приоритет ще бъде да определите намерението на търсенето и да улесните достъпа на клиентите до продукта, който търсят. Това е уместно, когато мислите как да направите Сео оптимизация на онлайн магазин, тъй като подходът е различен.

Основни SEO стратегии за електронна търговия

On-Page SEO: оптимизации, които прилагате във вашата мрежа. Най-големите усилия на всеки онлайн магазин отиват в тази стратегия. SEO извън страницата: техники, използвани за позициониране на вашата електронна търговия отвън. Например, когато известен уебсайт има връзка към вашата електронна търговия. Дори ако това може да изглежда малко плоско,  ще ви покажем техники, които можете да приложите, за да увеличите допълнително този компонент на SEO. Така че нека видим сега как да приложим тези стратегии. 😉

Кое е по-важно за електронната търговия – SEO или SEM?

И SEO, и SEM имат една и съща цел, но при SEO тя се постига органично, а при SEM чрез платена реклама. Фирмите избират да насърчават SEO, тоест органично позициониране. Когато SEO работи добре, можете да получите невероятни резултати, без да се налага да инвестирате в реклама, въпреки че през повечето време те няма да са толкова бързи, колкото при SEM. Нашият съвет е да работите задълбочено върху SEO и в определени моменти и ако сметнете за необходимо, да провеждате SEM кампании, за да постигнете конкретни пикове на продажбите. Също така ви препоръчвам да имате SEM специалист, който знае как да създава печеливши кампании, тоест такива, които получават максимални ползи с минимални инвестиции.

СЕО стратегия за електронна търговия стъпка по стъпка

Преди да започнете работа, най-добре е да анализирате собствения си бизнес, за да знаете накъде отивате. Едно от първите неща, които трябва да направите, е да решите кои продукти във вашия магазин за електронна търговия ще имат предпочитание. Няма да можете да рекламирате всеки продукт еднакво, така че най-доброто нещо, което трябва да направите, е да направите селекция от най-интересните, за да фокусирате стратегията си върху тях. Това не означава, че останалите продукти няма да се продават, разбира се, не се притеснявайте за това. След като сте решили, можете да започнете с елементите за действие.

сео оптимизация онлайн магазин | sunny7eood.eu

On-page SEO за електронна търговия. Изследване на ключови думи за електронна търговия

Проучването на ключови думи ще ви помогне да разберете как вашите потенциални клиенти търсят продукти. Знаейки това, можете да настроите онлайн магазина си така, че да могат да го намерят. Първото нещо, което трябва да направите, е да анализирате SERPs, което означава резултатите от търсене в Google. Това ще ви помогне да разберете намерението на потребителя за търсене, какво наистина искат да намерят, когато въвеждат заявка в полето за търсене на Google. След това трябва да извършите проучване на ключови думи в SEO инструмент, който има опцията да намери свързаните ключови думи, които ще ви помогнат да се класирате.

Съвет: опитайте се да намерите ключови думи с дълга опашка, което означава тези, които са дълги повече от две думи, тъй като те са най-лесни за класиране и ще ви помогнат да се изкачите на позиции от самото начало. Ако търсите „малки перални машини“, основните марки домакински уреди ще се появят на първите позиции. В този случай ще трябва да използвате много по-конкретни ключови думи като „малки перални машини “. След като имате списък с ключови думи, ще имате и списък със съдържание, което трябва да генерирате във вашия магазин за електронна търговия, за да започнете да привличате трафик. Един последен съвет: опитайте се да избягвате ключа канибализация на думи, тоест две страници със съдържание или URL адреси се опитват да се класират с една и съща ключова дума, защото това ще ги накара да се конкурират помежду си и следователно няма да се изкачат на позиции в SERPs. Това се случва много често в магазините за електронна търговия, тъй като обикновено има няколко продуктови страници със същия продукт, но в различен цвят, размер, размери и т.н. Решението в този случай е да маркирате основния URL като каноничен и да посочите, че останалите са зависими.

Related Post

SEO Оптимизация

Posted by - март 5, 2023 0
Следвайте тези предложения, за да подобрите SEO оптимизацията си за търсачки  и гледайте как уебсайтът ви се издига до върха…

Бизнес в Амазон

Posted by - март 10, 2023 0
След многобройните разговори с хора, искащи да стартират в Амазон ще напиша, няколко причини за неуспеха в платформата! 1- Грешна…

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *